Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Риторичне питання: Закон чи Гроші?

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
98220
Баталії навколо Ремонтно-відстійного пункту катерів та човнів, що на Видубицькому озері у Печерському районі Києва продовжуються. Так 12 червня поточного року суддя Господарського суду Києва Ольга Удалова, дотримуючись законодавства та судейської практики приняла рішення про те, що позовну заяву прокурора м. Києва на користь громади задовольнити повністю, а сам договір купівлі-продажу ДКППО РВП-1 скасувати та майно повернути у власність громади. Про зазначене можна прочитати тут: (https://korupcioner.in.ua/ua/blog/sud_povertae_majno_gromadi/)
Але відповідач по справі ТОВ «Приватбудсервіс» (афілійована з народним обранцем Нестером Шуфречем*) з рішенням не погодилась та подала апеляційну скаргу до Київського апеляційного господарського суду
 
     * рішення, які суперечили інтересам громади, постійно приймалися після
       втручання Нестера Шуфрича та його доручених осіб, про що можна
       прослухати у аудіо записі Вячеслава Піонтковського на каналі UouTube

21 серпня цього року суддівська колегія у складі суддів Сітайло Леся Григорівна,, Калатай Надія Феліксівна, та Пашкіна Світлана Анатоліївна. у присутності всіх сторін процесу, представників громади київських човнярів та журналістів розглянула апеляційну скаргу та заслухала усі сторони процесу. Під час засідання були вислухані всі сторони, надані відповіді на усі запитання. Незважаючи на це при відсутності клопотань сторін, суддівська колегія (після наради) винесла ухвалу щодо … переносу слухання справи аж … на 16 жовтня поточного року.
Одразу виникає запитання - навіщо? Суддям час потрібен для вивчення законодавства чи проведення переговорів із зацікавленою стороною? Вважаємо тільки для прийняття дуже, дуже, дуже обґрунтованого рішення… Якщо згадати як приймалися рішення в судах відносно незаконної приватизації та продажу майна ДКППО РВП-1 починаючи ще з 2001 року, тоді й вода стає прозорою…
Затягування є важливою частиною суддівства, так судді показують свою «значущість» або сприяють подальшому незаконному використанню майна громади. Але дякуємо, що маємо й інші позитивні приклади, як суддя Ольга Удалова.
Про хід судового засідання можна поглянути це відео:



Далі буде ще цікавіше……..
Поділиться в соціальних мережах: