Репост - шаг к переменам! Расскажите друзьям о журнале
Главная/Новости

Дело в отношении трубопровода «Самара – Западное направление» направлено в суд

Дело в отношении трубопровода «Самара – Западное направление» направлено в суд - Коррвпционер в Украине
18410
НАБУ за процесуальним керівництвом САП скерували до суду справу відносно колишнього заступника директора ДП «УкрДІАП». Високопосадовця звинувачують у зловживанні службовими повноваженнями як особу, яка надає послуги експерта та у створенні висновку експерта в суді, яке не відповідає дійсності.

Під час слідства, було встановлено, що обвинувачений склав завідомо недостовірний висновок та як наслідок він став підставою для винесення у серпні 2017 року, рішення Господарським судом Рівненської області, яким було відмовлено державі у визнанні права власності на частину української частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Так експерт свідомо виклв висновки в інтересах приватної компанії ТОВ «Прикарпатзахідтранс», внаслідок чого судове рішення забезпечило йому, отримання у власність частини магістрального нафтопродуктпроводу «Самара – Західний напрямок», яке має важливе народногосподарське та оборонне значення. Повідомлення про підозру експерту було висунуто ще у лютому цього року

Дії обвинуваченого кваліфікуються як  перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та введення в оману суду або іншого уповноваженого органу, за ч.3 ст.365-2, ч.2 ст.384 Кримінального кодексу України.

РРасследование других эпизодов продолжается, следствие принимает все необходимые меры для установления возможных лиц, причастных к совершению преступления.

 
Поділиться в соціальних мережах: