Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

«Інвестуйте в Україну!» – до цього заклику Петра Порошенка до іноземців слід додати – «…і готуйтесь судитись з шахраями»

«Інвестуйте в Україну!» - Петро Порошенко - Корупціонер в Україні
78800
На початку нового тисячоліття, у рік Помаранчевої революції 2004 року, німецькі підприємці з Баварії вирішили розвинути сучасний аграрний бізнес на плодючих землях Черкащини, зокрема, в Жашківському та Монастирищенському районах. Заснувавши господарське підприємство з символічною назвою – ТОВ «Вікторія», німецькі аграрії почали вирощувати зернові культури. У розвиток підприємства німці інвестували майже півтора мільйона американських доларів, оснастивши його найсучаснішим обладнанням та технікою.
 

 
Протягом п’ятнадцяти років німецькі аграрії вели успішний бізнес, незважаючи на зміну влади та керівництва в нашій країні, впроваджували новітні технології, розвивали українське село. Весь цей час мешканці району були забезпечені сучасною роботою та стабільними дивідендами, які вони отримували за свої паї, орендовані німецькими інвесторами.
 

 
Підходить кінець каденції п’ятого гаранта країни. Петро Олексійович на своїй сторінці у соцмережі Twitter наголошує що: «Прихід бізнесменів світового масштабу в Україну – це результат імплементації наших реформ і яскраве свідоцтво довіри до нашої країни з боку закордонних інвесторів».
 

 
І раптом у жовтні 2018 року німці з’ясовують, що договори оренди пайових земель, котрі вони обробляють, скасовані їхнім підприємством, але… без їх участі. У головах іноземних інвесторів пазли не складаються, вони в шоці! Як таке може статися?!. Але ж згодом все стає зрозумілим – має місце шахрайство, яке вже стало обов’язковим елементом «бізнесу по-українськи».

 

 
Ще на початку 2013 року у Черкаській області німецька «Вікторія» зареєструвала підприємство клон, за участю людини (Турман Ілля Сергійович), якій німецькі аграрії довіряли. Відмінність зареєстрованого підприємства була зроблена одна – наприкінці назви поставили крапку ТОВ «Вікторія.». Якщо не вдаватися у цю відмінність, так різниця остається одна, серед засновників на даний час у «Вікторії» п’ять німецьких бізнесменів – це громадяни Німеччини Отто Бьокер, Райнер Холленбах, Герхард Офенхойзер, Йоахім Ортвін Бьокер, Хілкер Хуберт, а у Вікторії з крапкою після шахрайських дій замість них став один громадянин України Генадій Міхель.
 
Отже довірливі німці, покладаючись також на наше законодавство, яким мають захищатися права засновників (власників), були змушені з 10 жовтня 2018 року зануритися в судову тяганину. Адже статутом ТОВ «Вікторія» – головного з цих двох вікторій – передбачено, що питання внесення змін до статуту є виключним правом зборів учасників, до складу яких, зокрема, входять лише громадяни Німеччини.
 
Такі дії були б неможливі без незаконної дії державного реєстратора Маньківської районної державної адміністрації Черкаської області Бондаренко Валентини Володимирівни. Вона мала б чітко дотриматися вимог Закону про держреєстрацію. Внаслідок незаконних дій, рішень та бездіяльності державного реєстратора мало місце протиправне захоплення корпоративних прав і, як наслідок, замах на рейдерське захоплення врожаю 2018 року, який мали збирати ТОВ «Вікторія» та Іноземне підприємство «Агро-Вільд Україна», котрі були власниками цього врожаю. Мало того, це спричинило захоплення орендованих пайових земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Княжиківської та Зюбриської сільрад Черкаської області, оскільки саме з ТОВ «Вікторія» з крапкою укладені всі договори оренди землі власниками земельних паїв. І саме щодо цієї «Вікторії.» були вчинені незаконні дії держреєстратором Валентиною Бондаренко.
 
На сьогоднішній час німецькі інвестори звернулись до суду, який наклав арешт на все майно, тепер замість посівної компанії судові баталії.
 

 
Ну, й хто від цього виграє? Не селяни – це точно.
 
З метою запобігання та для оперативного реагування на випадки силового захоплення на території Черкаської області земельних ділянок та об’єктів аграрної інфраструктури, інші прояви аграрного «рейдерства» при Черкаській обласній державній адміністрації діє регіональна робоча група з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, до якої також звернулись обмануті інвестори за допомогою у вирішенні цього питання.
 
Від часу розгляду та вирішення конфлікту буде залежати честь і гідність нашої країни, можливість побороти прояви корупції та відновити віру в очах європейців.
 

AlertsSich

Поділиться в соціальних мережах: