Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Китайський холдинг візьметься за поглиблення дна в Чорноморському порту за менші гроші, ніж це зробили б українські компанії

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
33980
Китайська компанія China Harbour Engineering сompany в кінці березня цього року виграла тендер на проведення днопоглиблювальних робіт в Чорноморському морському порту, про що свідчать дані порталу ProZorro. За виконання зобов'язань по першому лоту (днопоглиблення підхідного морського каналу до порту Чорноморськ) китайський підрядник отримає 87149000 гривень, а по другому (роботи в операційній акваторії 1-го ковша Сухого лиману порту) - майже 317 000 000 гривен. Загальна економія для замовника - Южненського філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» - на обох лотах склала більше 40000000 гривень.       
 
China Harbour Engineering сompany Ltd. запропонувала кращу ціну, обійшовши на обох лотах компанії з Бельгії, Нідерландів і України. Відзначимо, що в минулому році ця ж китайська компанія обійшла український і кілька іноземних на аналогічних торгах по тендеру по днопоглиблення в порту Південний. Тоді пропозиція китайців було на 300 (!) Мільйонів гривень дешевша пропозиція українців, і зараз роботи на фінальній стадії виконання. На цей раз різниця між ціновими пропозиціями теж істотна. Фактично ж, це прекрасний приклад економії публічних коштів і міжнародної економічної конкуренції.
 
Варто зазначити, що державна будівельна компанія China Harbour Engineering сompany була створена ще в 1980 році і за роки діяльності придбала репутацію одного з найбільших будівельних підрядників в світі.
Поділиться в соціальних мережах: