Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

У Вишгородському районі викрито шахраїв-реєстраторів комунального підприємства «Добробут»

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
41840
Як  повідомив керівник підприємства Зайцев Д.,  рейдерська атака триває вже більше трьох років, мета – майно та активи ТОВ «Фірма Томас», нерухомість в Києві. Група рейдерів  намагається захопити приміщення з 2015 року, однак завдяки зверненням до судів, на певний час власникам Товариства вдалося захистити активи, нерухомість. Це захоплення відстежувалося у той час у ЗМІ. Однак нова хвиля рейдерства вже з залученням реєстраторів, акредитованих Мінюстом, почалася з 2018 року.



Реєстрація юридичних осіб та нерухомості завжди була ресурсом для збагачення нечистих на руку реєстраторів та нотаріусів, - Наголошує Голова спілки професійних журналістів Юрій Поліщук. - Ми пам’ятаємо черги до реєстраційної служби в період перереєстрації підприємств та численні скарги на затягування процесу, і його прискорення при фінансуванні послуг виконавців. Але лібералізація законодавства з реєстрації юридичних осіб та нерухомості, яка була проведена в 2014 році міністром Павлом Петренком в якості побічного ефекту призвела до суттєвої хвилі рейдерства в країні. Мінюст був змушений ініціювати зміни до законодавства, виправляючи цю ситуацію, але, як видно зі всього, не виправив. Мінюст на законодавчому рівні запровадив нотаріальне посвідчення документів щодо юридичних осіб, організував комісію з питань державної реєстрації при Мінюсті для боротьби з рейдерством, яка мала б приймати швидкі рішення з питань незаконних або спірних дій. Однак у цей же час було створено велику кількість акредитованих суб’єктів державної реєстрації, які виконують реєстраційні функції окремо від нотаріусів або відділів державної реєстрації органів державної влади, і все це під контролем Мінюсту. Хочеш вплинути на ситуацію – очоль її.  Так само зробив і Мінюст. Вже було багато сказано про непрозорий механізм роботи комісії з реєстрації, про координацію міністерством  дій кишенькових реєстраторів, які «бігають» по місту з печаткою реєстратора, і все це під контролем міністра Павла Петренка. Боротьба з рейдерством зараз лише декларативна чи декоративна, але для окремих осіб  ця боротьба стала прибутковою справою. Спочатку отримуємо кошти за дії, а потім за скасування тих самих дій.

За наявною у представників “Томас” та правозахисників інформацією, група рейдерів, яку скоріш за все фінансує колишній очільник ДАІ Києва, згодом заступник департаменту ДАІ України (ну звісно ж фінансова спроможність людини, яка перебуває на цих посадах є очевидною) Олег Трохименко, співпрацює з ним та координує процес слідчий Печерського РУ Києва Синенко Євген, якого ще два роки тому перевели з ГУ у м.Києві у зв’язку із некомпетентністю, ще один фігурант - його знайомий, колишній міліціонер Василь Савицький, який, як видно з реєстру судових рішень вже п’ять років не повертає речовий доказ у кримінальній справі – автомобіль Ніссан, декілька інших осіб. Повний набір.  

Ну і остання крапля, діють вони, нібито, в інтересах громадянина Росії, Костянтина Ванькова, який згадується у російських виданнях виключно у контексті вбивства у 2014 році російського бізнесмена та захоплення його активів

Ці особи користуючись їх зв’язками, на підставі незаконного рішення Господарського суду м.Києва (суддя Чинчин О., до речі дружина колишнього голови головного слідчого управління за часів Януковича), втрутилися в роботу реєстру юридичних осіб та нерухомості і незаконно перереєстрували на себе Товариство та нерухомість.

Яким чином? Тут все повністю зрозуміло. Підконтрольні Мінюсту реєстратори, скоріш за все за погодженням з посадовцями Мінюсту, втрутилися у роботу реєстру та за неіснуючими рішеннями судів скорегували необхідні записи реєстрів, і все, тепер у двох об’єктів нерухомості новий власник, а саме Савицький В.М. Нові технології, що подієш…

Хто ж здійснив такі реєстраційні дії? Це цікаве питання викличе шоковий стан у нормальної та адекватної людини. Ні, не «чорний нотаріус», які теж звісно існують…. Реєстратор! Філія Комунального підприємства «Добробут» Литвинівської сільської ради Вишгородського району Київської області у місті Києві. Як вам лібералізація реєстраційних дій? При цьому ця сільрада має філії у Харкові, Києві, Кривому Розі. Така ось різнопланова сільрада, акредитована Мінюстом, як суб’єкт державної реєстрації прав, і яка має всі повноваження для реєстрації нерухомості у місті Києві. До речі, за адресою цієї Філії в м.Києві знаходиться інтернет-магазин техніки, зрозуміло, що реєстраторів за адресою ніяких немає. За фактом зловживань та шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Всі ці дії подібних реєстраторів контролюються міністерством юстиції, як нам відомо майже у всіх реєстраторів є куратори з Мінюсту, які погоджують всі реєстраційні дії. Для захисту від рейдерів власники майна звернулися до комісії Мінюсту, основним завданням якої є саме протидія рейдерству. Комісія,яку очолює Віталій Гайдук, керівник департаменту нотаріату та реєстрації і яка має у складі лише працівників міністерства, звісно контрольованих Павлом Петренком, на жодні звернення не реагує, оскільки виконує вказівки керівництва, інакше для чого її створили. В реєстрі судових рішень є велика кількість рішень адміністративних судів про скасування рішень комісії.

- Схема рейдерства під контролем Мінюсту – реєстратори, зареєстровані та блукаючі невідомо де, які приймають незаконні рішення на підставі підроблених або неіснуючих документів. Їх прикриттям є комісія Мінюсту, яка затягує розгляд скарг та фактично не реагує на них. Оскаржувати такі дії до суду – довго та витратно, але шансів інших немає. В нинішньому Мінюсті та його схемах правди шукати сенсу не має, - вважають представники компанії “Томас”.

Джерело:
http://nashaversia.com.ua

Поділиться в соціальних мережах: