Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Як боротьба з незаконними МАФами використовується для владних інтересів

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
78090

21 квітня 2018 року об 4-й годині ранку в місті Києві по вул. Шолом-Алейхема, 5-в відбувалось невстановленими особами знищення та крадіжка майна (металевого паркану) Гаражно-будівельного кооперативу «Волгоградський» при участі та сприянні правоохоронців (поліції).

Присутнім журналістам та членам автокооперативу на їх законні вимоги, так звані «комунальники», жодних дозволів чи будь-яких рішень місцевої влади або суду не пред’явили, лише повідомили, що зазначені дії є боротьбою з незаконними МАФами та проводяться КП «Київблагоустрій» з дозволу Департаменту міського благоустрою КМДА.

За кооперативом по експлуатації автостоянки «Волгоградський» ще рішенням виконкому Дніпровської районної ради народних депутатів м. Києва (від 23.03.1981 р. № 188) закріплена площадка під стоянку транспортних засобів індивідуальних власників по вул. Шолом-Алейхема, 5-в. Автокооперативом за кошти її членів були збудовані в установленому законом порядку металевий паркан (огорожа стоянки) та приміщення охорони, які є власністю автокооперативу.

Члени цього автокооперативу, які були присутні при незаконному демонтажі огорожі автостоянки та її крадіжці звертались з письмовими та усними заявами про порушення їх прав та про те, що ці дії мають ознаки кримінальних та адміністративних правопорушень, до присутніх поліцейських, але жодного реагування не відбулось. Поліцейські проігнорували всі законні вимоги присутніх журналістів, членів кооперативу та власників автотранспортних засобів.

Ми багато покладали надій на нову поліцію, але щось пішло не так…

«Комунальники» роботи з газової різки паркану проводили на відстані менше одного метра від автомашин з повними баками пального, без дотримання вимог техніки безпеки та Правил пожежної безпеки. Ні хто навіть не намагався забезпечити безпеку присутнім та самим автомашинам.

Автовласниками були зафіксовані ці порушення (вогневих робіт в безпосередній близькості від їх автомашин) та вбачаючи загрозу виникнення пожежі члени автокооперативу викликали в установленому порядку (по тел. «101») представників пожежної служби (Державної служби України з надзвичайних ситуацій), але присутній керівник загону поліцейських відіслав їх з місця події.

Зазначені дії «комунальників» могли призвести до трагічних наслідків, як для членів кооперативу та власників автотранспортних засобів, що знаходились на автостоянці, а також до пошкодження їх майна (автомашин) від вогню.

Після зрізки частини секцій паркану їх завантажили на самоскиди та відвезли в невідомому напрямі.

Але повністю запобігти пошкодженню машин не вдалося, незграбними діями цих «робітників» були пошкоджені декілька машин, залишивши подряпини.

Питання хто повинен відшкодовувати збитки, звісно риторичне.

Ще багато зауважень та порушень були зафіксовані на місці подій…

Лише широкий розголос та присутність журналістів, членів кооперативу змогли зупинити це дійство. «Комунальники» відступили, дав трохи часу на відновлення паркану, але баталія продовжилася вже через кілька днів.

Ці події засвідчили про зацікавленість «інвесторів» та їх представників у владних кабінетах, як кажуть, «віджати» майно громадян нехтуючи законами та прикриваючись благими намірами, а також використовуючи поліцію для прикриття власних оборудок.

Тут можна подивитися про все це в динаміці:  Напад на автостоянку на Лісовому,Спілкуквання з мешканцями..

Поділиться в соціальних мережах: