Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Екс заступнику начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС слідчі ДБР повідомили про підозру у завданні збитків державі понад 5 млн грн

Екс заступнику начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС слідчі ДБР повідомили про підозру у завданні збитків державі понад 5 млн грн - Корупціонер в Україні
15140
ДБР за процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому заступнику начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС. Неналежне виконання службових обов’язків  заступником начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС завдало державі збитків понад 5 млн грн.

Слідчими ДБР було встановлено, що навесні 2014 року посадовцями Вінницької об’єднаної ДПІ було проведено позапланову перевірку приватного комерційного підприємства, яке займається продажем автомобілів. За результатами перевірки, заступник начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС підписав документи, згідно яких підприємству зменшувалися  суми відшкодування ПДВ більш ніж 5 млн грн, а також накладався штраф у понад одного млн грн. Підприємство після звернення до суду. отримало перемогу  у всіх судових інстанціях. Рішенням судів було визнано дії ДФС протиправними та незаконними фінансові санкції. Після того як рішення набрали законної сили, порушуючи службові обов’язки, заступник начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС всупереч виконання рішення суду не ініціював відшкодування грошей.

Підприємство знов звернулося до суду та у 2018 році рішенням було поновлено право на повернення з державного бюджету майже 5 млн 200 тис грн, невідшкодованого ПДВ та пеня за несвоєчасне повернення коштів у сумі понад 5 млн грн.

У той час поки тривали суди, заступник начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС, був призначений на нову посаду, заступника начальника Офісу великих платників податків ДПС України, але навесні 2021 року його звільнили з цієї посади.

Слідство триває, з’ясовуються можливі мотиви та обставини, відмови посадовця та бездіяльність інших службових осіб щодо повернення коштів підприємству.

ДБР підозрює екс заступника начальника Вінницької об’єднаної ДПІ ГУ ДФС за ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам), яка передбачає позбавлення волі на строк  до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом  до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


#ДБР #ВінницькаОбласнаПрокуратура #ВінницькаОбєднанаДПІГУДФС #ДПІ #ДФС #ОфісВеликихПлатниківПодатків #відшкодуванняПДВ #невиконаннярішеннясуду #корупція
Поділиться в соціальних мережах: