Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Генеральна прокуратура повертає «прихватизоване» майно ПКМЗ

Генеральна прокуратура повертає «прихватизоване» майно ПКМЗ - Корупціонер в Україні
22180
Генеральна прокуратура у судовому порядку вимагає повернення у державну власність нежитлових будівель Першого київського машинобудівного заводу (ПКМЗ) загальною площею понад 6,3 тис. кв. м.

Слідством встановлено, що майно ПКМЗ було відчужено поза приватизаційною процедурою, всупереч волі власника, яким виступає ФДМУ. Подано до суду чотири заяви з приводу незаконного відчужених будівель заводу, оскаржуючи неправомірно проведені торги з реалізації цього майна.

Ділки зуміли виграти суди першої інстанції, але апеляційні скарги Офісу Генерального прокурора були задоволені. Одночасно, Шостим апеляційним адміністративним судом задоволено клопотання Генеральної прокурори про закриття апеляційного провадження за скаргою «лівого» товариства, яке навіть не брало участі у справі, на рішення суду першої інстанції про визнання протиправними дій державного виконавця щодо проведення опису та передачі на реалізацію майна заводу.

По двом іншим приміщенням розгляд справ триває.

Не вистачає системного перегляду «прихватизаційних» справ. Кожен може навести приклади незаконного відчуження майна свого заводу чи підприємства. Новій владі потрібно поновити свої права на державне майно, яке було викрадене за часи незалежності. ФДМУ, за весь час своєї діяльності, сам частково сприяв таким діям, так як жодного разу сам не ініціював повернення майна громаді та громадянам. Тут прокуратура молодець. Хоча ще повертати й повертати. І лише одне питання, а хто за це відповідатиме, що стільки часу народне майно приносило прибутки різним ділкам. Риторичне питання.

#Генпркуратура #ПКМЗ #ФДМУ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: