Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Головний суддя країни Олександр Тупицький опиниться на лаві підсудних за злочини проти правосуддя

Головний суддя країни Олександр Тупицький опиниться на лаві підсудних за злочини проти правосуддя - Корупціонер в Україні
20110
ДБР завершило розслідування справи відносно колишнього Голови Конституційного суду Олександра Тупицького. Генпрокуратура передала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя (ч. 2 ст. 384 та ст. 386 КК України).

Слідчими було встановлено, що в жовтні 2018 року Олександр Тупицький з корисливих мотивів та «на прохання» теж вже колишнього Голови Вищого господарського суду України Віктора Татькова, який на даний час розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка. З метою відмови свідка від давання показань чи надання ним завідомо неправдивих показань у кримінальному провадженні, який пов’язаний з протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

Крім цього, упродовж 2018-2019 років Олександр Тупицький неодноразово надавав завідомо неправдиві показання Генпрокуратурі в цьому ж провадженні, тим самим створював штучні докази захисту стосовно особливо тяжкого злочину.

Звертаємо увагу, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Для більшості громадян незрозуміло яким боком Конституційний суд до господарських справ, але факт залишається фактом. «Дружня» допомога колишньому очільнику ВГСУ теж корупція, навіть якщо за це навіть не отримав хабар. Тобто дійсно судова влада як корупційна держава в державі, що «бажає» клієнт такі рішення й приймаються, які свідчення потрібні такі й будуть. Але за все прийдеться відповідати корупціонерам в першу чергу.


#ДБР #Генпрокуратура #ОлександрТупицький #КСУ #ВікторТатьков #ВГСУ #ЗуївськийЕнергомеханічнийЗавод #корупція
Поділиться в соціальних мережах: