Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Керівництво АТ «Державної продовольчо-зернової корпорації України» замість зерна торгує посадами

Керівництво АТ «Державної продовольчо-зернової корпорації України» замість зерна торгує посадами - Корупціонер в Україні
18930
ДБР затримало керівника одного з департаментів Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (АТ ДПЗКУ) під час отримання хабаря в сумі 35 тис. доларів США. Тим самим запобігло злочинним діям високопосадовців АТ ДПЗКУ, які організували системну корупційну схему з продажу посад в Корпорації.

Слідством було встановлено, що керівною ланкою Корпорації, засновником якої є держава в особі КМУ, запроваджено механізм вимагання хабарів від очільників підпорядкованих підрозділів за продовження перебування їх на посаді. Був задокументований факт вимагання керівником Товариства, який відповідає за кадрову політику, неправомірної вигоди в розмірі 35 тис. доларів США від очільника філії Корпорації за забезпечення подальшого перебування його на посаді директора філії.

Фігуранту справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою), санкція цієї статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії спрямовані на викриття інших учасників схеми.

Торгівля посадами відбувається повсякчасно й не тільки в державних корпораціях чи підприємствах. Це можна вважати корупційний пережиток минулого, який заснований на людському факторі, коли рішення про призначення на посаду приймається одноосібно очільником установи чи підприємства. Це також проглядається з посадами вищого керівництва держави, коли лояльність до керівника важливіше його професійних навичок. «Кумовство» у владі є головним корупційним чинником в країні, який лише поступово викорінюється.

#ДБР #ДПЗКУ #КМУ #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: