Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Керівництво «Київського молодіжного центру» викрито в розкраданні майже 4 млн. гривень бюджетних коштів

Керівництво «Київського молодіжного центру» викрито в розкраданні майже 4 млн. гривень бюджетних коштів - Корупціонер в Україні
18090
Київською місцевою прокуратурою № 7 разом з Національною Поліцією викрита злочинна група, діяльність яких була спрямована на заволодіння бюджетними коштами під час реалізації проектів та проведення заходів у 2018-2019 роках за кошти бюджету столиці.

Корупційну схему організували діючий директор КУ «Київський молодіжний центр» виконавчого органу Київміськради КМДА, колишній заступник директора цієї установи та двоє співучасників, яким повідомлено про підозру. До схеми були також залучені суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, на рахунки яких й перераховувались кошти з місцевого бюджету за нібито проведенні заходи, але які фактично не проводилися або проводилися за рахунок коштів благодійних організацій чи приватних осіб. Загальна сума спричинених збитків бюджету міста становила понад 4 млн. гривень.

Мова йде про інформаційно-просвітницькі, розважальні акції для молоді, інші патріотичні акції та заходи з популяризації здорового способу життя. Через підконтрольні фірми здійснювалися «відмивання» (обготівкування) грошових коштів.

Учасникам злочинної групи інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, у складі організованої групи, у великих та особливо великих розмірах та пособництво у такому заволодінні (ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України), тобто їм «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Вони «типу» завчасно готувались до карантину, але якщо серйозно, то більшість керівників комунальних підприємств та установ призначались з урахуванням лояльності до влади. Тому й результат таких призначень очевидний. А якщо враховувати результати минулих виборів, то роботи прокуратурі та правоохоронцям буде ще багато.


#Прокуратура7
#НаціональнаПоліція
#КиївськийМолодіжнийЦентр
#Київміськрада
#КМДА
Поділиться в соціальних мережах: