Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Київська прокуратура повертає громаді земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 млн. грн

Київська прокуратура повертає громаді земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 млн. грн - Корупціонер в Україні
18380
Північний апеляційний господарський суд задовольнив позов Столичної прокуратури про розірвання договору оренди в інтересах Київської міськради до компанії, яка взяла в оренду земельну ділянку на перетині вул. Милославської та просп. Маяковського площею 7,26 га.

В результаті судового розгляду було встановлено, що ще в 2005 році між Київською міськрадою та товариством був укладений договір оренди земельної ділянки, умовами якого передбачалось її забудувати з облаштуванням рекреаційно-оздоровчої та аква- зони, а також дитячого майданчика і все це протягом трьох років з моменту укладення договору. Умовами договору передбачалось, що після введення об’єкта в експлуатацію територіальна громада отримуватиме орендну плату у збільшеному розмірі. Оціночна вартість земельної ділянки становила 238 млн. грн.

Але весь цей час товариство використовувала земельну ділянку не за цільовим призначенням, а в комерційних цілях для розміщення на ній платної автостоянки, тобто навіть не приступило до забудови земельної ділянки.

Це один з видів схематозу по цільовому «використанню» земель столиці. Невже весь цей час з 2005 року посадовці КМДА не помічали, що будівництво навіть не передбачалось. Напевно в такий спосіб земельні ділянки «бронюються» для подальшого перепродажу іншим злобудовникам. Може тому Генплан столиці, який почали «проектувати» ще в 2008 році, досі навіть не розроблений.


#КиївськаМіськаПрокуратура #КиївськаМіськрада #ПівнічнийАпеляційнийГосподарськийСуд #КМДА #корупція #Генплан
Поділиться в соціальних мережах: