Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишній депутат Харківської міськради суміщаючи посаду очільника комунального підприємства наніс збитків громаді на 1 млн. грн

Колишній депутат Харківської міськради суміщаючи посаду очільника комунального підприємства наніс збитків громаді на 1 млн. грн - Корупціонер в Україні
15610
НАБУ спільно з САП повідомили про підозру керівнику одного з комунальних підприємств міста Харкова за корупційну оборудку, в результаті якої місцева громада зазнала близько 1 млн. грн збитків.

Ще в 2016 році комунальне підприємство, яку очолював фігурант справи та на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, оголосило на ПРОЗОРРО про закупівлю обладнання для потреб міста. Але напередодні укладання договору з переможцем тендеру підозрюваний за власної «ініціативи» замінив характеристики предмета закупівлі, внаслідок чого була закуплена інша продукція, яка не відповідала вимогам конкурсних торгів. Завдяки цьому підприємство перерахувало надмірно майже 1 млн. грн. Також встановлено, що частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував компанії, яка належала ексдепутату.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем).

А перед місцевими виборами депутати всіх рівнів запевняють громадян про роботу лише на громадських засадах. Цей корупційний епізод як «найкраще» показує чому деякі народні обранці так лізуть до державної годівниці.


#НАБУ #САП
#ХарківськаМіськрада
#ПРОЗОРРО #корупція
Поділиться в соціальних мережах: