Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишній директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» отримав 8 років позбавлення волі

Колишній директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз»  отримав 8 років позбавлення волі - корупціонер в Україні
20990
ВАКС визнав винним екс-директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», який був звинувачений у розтраті коштів вказаного підприємства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі.

З матеріалів справи відомо, що у 2017 році колишній директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Тобто ним була штучно створена кредиторська заборгованість підприємства перед іншим контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн. грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов. Зазначені кошти були заарештовані.

У даному випадку САП забезпечила повноту зібраних в рамках досудового розслідування доказів, а колегія суддів ВАКС підтримала цю позицію прокурора та визнала колишнього очільника підприємства винним у вчиненні злочину.

За злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 КК України,  колишній директор отримав 8 років позбавлення волі з позбавленням на три роки права обіймати посади в підприємствах, установах, організаціях державної та комунальної власності з частковою конфіскацією майна.

Завдяки арешту вкрадених грошей збитки у розмірі 8,6 млн. гривень відшкодовані шляхом стягнення цієї суми з рахунку підприємства, в інтересах, якого й діяв колишній керівник підприємства.

Добре щоб «ласих до грошей» притягали до відповідальності. Потрібно щоб закон був один для всіх. Невідворотність покарання повинна зупинити корупціонерів і дати суспільству спокій та стабільність. Якщо повернути все накрадене, то наша країна зможе розвиватись без зовнішньої допомоги.

#ВАКС #САП #Центргаз #Кіровоградгаз #корупція
Поділиться в соціальних мережах: