Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишній мер Лисичанська Сергій Шилін опиниться на лаві підсудних за розтрату бюджетних коштів на суму майже 120 тис. гривень

Колишній мер Лисичанська Сергій Шилін опиниться на лаві підсудних за розтрату бюджетних коштів на суму майже 120 тис. гривень - Корупціонер в Україні
17200
Сергія Шиліна, під час перебування ним на посаді голові Лисичанської міської ради у Луганській області, підозрюють у зловживанні владою та у використанні службового становища в особистих цілях.

Нацполіція встановила, що в квітні 2019 року за рахунок місцевого бюджету колишній мер м. Лисичанська уклав договори про надання юридичних послуг, які були укладені з порушенням вимог законодавства та ще з особистих мотивів. Тобто високопосадовець за бюджетні кошти винайняв собі адвоката, який представляв його в судах. «Послуги» власного адвоката для мера коштували місцевому бюджету майже 120 тис. грн.

Корупціонеру інкримінують дії за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), за цією статтею йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Наразі колишньому меру прийдеться власним коштом сплачувати рахунки свого адвоката й вартість послуг значно буде більшою. Також прийдеться відшкодувати збитки нанесені громаді Лисичанська. Час місцевих «князьків» завершується, коли за кошти громади вирішувались особисті забаганки посадовців.


#Нацполіція #ЛисичанськаМіськрада #СергійШилін #корупція
Поділиться в соціальних мережах: