Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Корупційні схеми у Держрибагентстві завдали державі збитків на понад 20 млн. грн

Корупційні схеми у Держрибагентстві завдали державі збитків на понад 20 млн. грн - Корупціонер в Україні
16940
СБУ виявила масштабну корупційну схему в підрозділах Державне агентство меліорації та рибного господарства (ДАМРГ) України, яка за попередніми оцінками, завдала державі збитків на понад 20 млн. грн.

Слідством було виявлено одразу декілька корупційних оборудок, які були «організовані» на фіктивних договорах, що укладали підпорядковані Держрибагенству підприємства. Зазначені угоди існували лише на папері, а їх «впровадженням у життя» ніхто не займався. Одночасно були встановлені факти «діяльності» із ознаками фіктивності, а саме: використання водойм та їх зариблення; будівництво на території Київської області підприємства з вирощування рибних біоресурсів; збиткова передача у фрахт судна «Таманський».

Під час проведення обшуків за місцями здійснення злочинної діяльності, були вилучені документи, що підтверджують протиправний характер діяльності посадовців. Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Наразі виявляються факти причетності посадовців та їх співучасників до злочинної діяльності.

Під пильне око громадськості останнім часом дуже часто попадаються саме корупціонери з повноваженнями оберігати біологічні та водні ресурси. Журнал й надалі буде інформувати читачів про незаконну діяльність владних корупціонерів з ДАМРГ.


#СБУ #ДАМРГ #корупція
Поділиться в соціальних мережах: