Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Корупційну схему «заробітку» на транзиті залізничного транспорту з країни-агресора в Укрзалізниці организовали в Ужгороде

Корупційну схему «заробітку» на транзиті залізничного транспорту з країни-агресора в Укрзалізниці организовали в Ужгороде - Корупціонер в Ук#СБУ #Нацполіція #Укрзалізниця #корупція#СБУ #Нацполіція #Укрзалізниця #корупціяраїні
19300

СБУ спільно з Нацполіцією викрила «Робін Гудів» з Ужгородської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці ПАТ «Укрзалізниця». Очільники структурних підрозділів дирекції під час транзитного перевезення іноземних товарів організували корупційну схему з обкладання «даниною» експедиторські компанії.

Посадовці вимагали від представників експедиторських компаній, які супроводжували поставки продукції з РФ до однієї з країн Євросоюзу, кошти за послуги щодо простою рухомого складу на залізничній станції та не обліковували їх у встановленому порядку. Таким чином учасники схеми отримували від експедиторів гроші поза «касою». Для реалізації незаконного механізму одержання грошей посадовці вносили недостовірні відомості у відповідну звітну документацію.

Така схема завдала державі збитків понад 5 млн. грн.

За результатами обшуків за місцями роботи і проживання учасників оборудки були виявлені фінансово-господарські документи із доказами цієї протиправної діяльності.

Вже повідомлено про підозру одному з фігурантів справи за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі тривають слідчі дії щодо притягнення до відповідальності інших учасників схеми.

Всі злочинні дії посадовців спрямовані на розкрадання державного бюджета потрібно розглядати як держзраду та покривати нанесені ними збитки за рахунок повної конфіскації майна та активів корупціонерів.


#СБУ #Нацполіція #Укрзалізниця #корупція
Поділиться в соціальних мережах: