Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Буковині викрита група посадовців фіскальної служби, які оборудками з експорту агропродукції завдали збитків держбюджету на понад 250 млн. гривень

На Буковині викрита група посадовців фіскальної служби, які оборудками з експорту агропродукції завдали збитків держбюджету на понад 250 млн. гривень - Корупціонер в Україні
97100
На Буковині СБУ спільно з ДБР викрила протиправну діяльність групи посадовців фіскальної служби, які організували корупційну схему незаконного експорту волоських горіхів.

Слідством було встановлено, що очільники окремих підрозділів ГУ ДФС у Чернівецькій області діяли за змовою з керівництвом комерційних структур. Посадовці ДФС з свого боку сприяли комерсантам у вивезенні через підконтрольні їм фіктивні фірми великих партій волоських горіхів, які поставляли до країн ЄС та Близького Сходу за сфальсифікованими товаросупровідними документами.

Лише за попередніми оцінками, злочинні дії високопосадовців призвели до втрат державним бюджетом податків, зборів та інших обов’язкових платежів на майже 258 млн. гривень.

Під час обшуків на митних постах, у приміщеннях ДФС, місцях проживання фігурантів справи була вилучені документи, «чорнова» бухгалтерія, печатки та штампи, які можуть свідчити про здійснення ними незаконної діяльності.

На цей час вже 11 особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 212, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України.

 Це лише верхівка корупційного «айсбергу», такі схеми без участі столичних посадовців навряд чи можливі. А потім керівництво Уряду звітує про недоотримання бюджетом від експорту продукції, замість цього краще вирішити «кадрові» питання, а не міняти місцями корупціонерів.


#СБУ #ДБР #ДФС
#ЧернівецькаОбласть
#Буковина #корупція
Поділиться в соціальних мережах: