Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Дніпропетровщині затримано поліцейського, який пропонував «кришу» збирачам металобрухту

На Дніпропетровщині затримано поліцейського, який пропонував «кришу» збирачам металобрухту - Корупціонер в Україні
19420
ДБР (ТУ у м. Полтава) затримало та повідомило про підозру начальнику сектору кримінальної поліції одного із районних управлінь Нацполіції в Дніпропетровській області, який намагався «кришувати» збирачів металобрухту та поставити на потік отримання неправомірної вигоди від них

Слідством було встановлено, що поліціянт вимагав гроші у місцевого підприємця, який займається збором та сортуванням металобрухту. Підозрюваний «запропонував» підприємцю «кришувати» його бізнес. За це той має кожного місяця переказувати на банківський рахунок не менше 5 тис. грн. До «послуг» поліцейського входило: не затримувати автотранспорт, який перевозить металобрухт, та не притягати підприємця до відповідальності.

Поліціянт був затриманий після отримання першого траншу переводу коштів на вказаний ним банківський рахунок. Наразі встановлюється причетність до вчинення цього правопорушення інших посадових осіб.

Фігуранту справи інкримінують дії за  ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Вважається, що засоби обкладання бізнесу поборами залишились в далеких 90-х роках, але виходить корупційні схеми «безсмертні». Це дійство нагадує детективи. Цей приклад в чергове показує корупційне обличчя «соколів Авакова», яких можуть зупинити тільки реальні посадки.


#ДБР #Нацполіція #ДніпропетровськаОбласть #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: