Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Донеччині слідчий Нацполіції вимагав 140 тис. грн за уникнення покарання за смертельне ДТП

На Донеччині слідчий Нацполіції вимагав 140 тис. грн за уникнення покарання за смертельне ДТП - Корупціонер в Україні
19320
У м. Маріуполь ДБР (теруправління в м. Краматорську) затримало біля будівлі Управління карного розшуку при одержані хабаря в сумі 140 тис. гривень слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУ Нацполіції в Донецькій області та його спільника.

Слідством встановлено, що слідчий вимагав неправомірну вигоду від місцевого мешканця за обіцянку допомогти громадянину уникнути кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило ДТП та спричинило смерть потерпілого. Для отримання хабаря поліціянт залучив свого знайомого колишнього працівника поліції.

Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Без вихідних «працюють» доблесні правоохоронці. Такі особистості заплямовують всіх доброчесних та відповідальних за громадян правоохоронців. За таких обставин і складається враження, що «мажори» та високопосадовці уникають покарання за смертельні ДТП. Але закон один на всіх. Сумно, що про це необхідно нагадувати саме поліціянтам.


#ДБР
#Нацполіція
#Маріуполь
#ДонецькаОбласть
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: