Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Івано-Франківщині спіймано на хабарі в 150 тис. грн двох кіберполіцейських

На Івано-Франківщині спіймано на хабарі в 150 тис. грн двох кіберполіцейських - Корупціонер в Україні
18300
ДБР (ТУ у м. Львові) безпосередньо після одержання хабаря затримали двох інспекторів одного з відділів в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Кіберполіцейські вимагали від місцевого жителя неправомірну вигоду в сумі 150 тис. гривень за повернення на його банківський рахунок коштів в сумі 900 тис. гривень, які були нібито викрадені шахраями. По факту викрадення коштів з банківського рахунку громадянина досудове розслідування здійснює саме районне управління поліції.

За результатами обшуків, проведених в адмінбудівлях відділу кіберполіції та районного управління поліції, вилучені кошти, а також документи, які мають підтвердження скоєння злочину.

Дії фігурантів справи кваліфікуються за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Наразі перевіряється причетність до вчинення вказаного злочину керівництва відділу, працівники служби безпеки одного з банків, а також інших посадовців, які розслідують факт шахрайства.

Яскравий приклад перетворення поліції в повністю корумпований орган. Виходить, що в корупційні схеми залучаються всі співробітники поліції, з досвідом роботи в поліції чи без досвіду. Кіберполіція – це зовсім нові підрозділи й «старих» кадрів, на які можна було би звалити «корупційний досвід», немає. А враховуючи, що жодних таких оборудок без відома керівництва поліції здійснити практично не можливо, розуміємо, що поліція знову потребує повної «перезагрузки» щоб зберегти хоч якийсь рівень довіри до неї.


#ДБР #Нацполіція #ІваноФранківськаОбласть #кіберполіція #корупція
Поділиться в соціальних мережах: