Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На лаві підсудних опиниться колишній очільник Криворізької теплоцентралі за збитки нанесені підприємству в розмірі 680 тис. грн

На лаві підсудних опиниться колишній очільник Криворізької теплоцентралі за збитки нанесені підприємству в розмірі 680 тис. грн - Корупціонер в Україні
16540
Криворізька місцева прокуратура № 2 за зловживання службовим становищем скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього в. о. генерального директора ДП «Криворізька теплоцентраль», загальний розмір збитків нанесених підприємству становить 680 тис. грн.

Слідством було встановлено, що ще в 2016 році фігурант справи, всупереч вимогам діючого законодавства, тобто без отримання обов’язкової згоди Фонду державного майна України (ФДМУ) підписав договір-доручення, за яким компанія-посередник безпідставно отримала 680 тис. гривень у якості оплати боргових зобов’язань, які підприємство мало перед іншим товариством.

 Екскерівнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

У зазначений період підприємство саме готувалося до приватизації. Але чому ФДМУ не звертало уваги на дії керівництва підприємства «не зрозуміло», може у такий спосіб керівництво держпідприємства намагалось «підвищити» його інвестиційну привабливість. В той же час Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) проводила перевірку діяльності підприємства (Акт перевірки № 168 ДП «Криворізька теплоцентраль» від 17.10.2016 року) та виявила багато порушень.

(З даних декларації Зуєнко Марини Олексіївни, саме вона була генеральним директором ДП у 2016 році.)

За цей час також було багато нарікань на діяльність теплоцентралі з боку споживачів. Тому незрозуміло, що заважало ФДМУ за стільки років знайти інвестора, приватизувати та забезпечити сталу діяльність підприємства. Звісно знайдеться багато відмовок, але кадрова політика ФДМУ бажає кращого й понині та продовжує «старі традиції».


#КриворізькаМіськаПрокуратура2 #ФДМУ #КриворізькаТеплоцентраль #НКРЕКП #корупція
Поділиться в соціальних мережах: