Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Одещині викрита корупційна схема розкрадання причалів в порту «Південний» на 2 млн. доларів США

На Одещині викрита корупційна схема розкрадання причалів в порту «Південний» на 2 млн. доларів США - Корупціонер в Україні
24310
СБУ викритий протиправний механізм розкрадання державних земель прибережного фонду порту «Південний» в Одеській області, а саме причали порту загальною площею 3,5 га та за оціночною вартістю близько 2 млн. доларів США.

Посадові особи Держгеокадастру, зловживаючи своїм службовим становищем, планували провести відчуження причалів всупереч вимогам земельного, водного та екологічного законодавства. В цій «оборудці» фігурують посадовці окремих органів місцевого самоврядування та порту. З державної власності злочинцями були вилучені землі окремих причалів морського торговельного порту «Південний» загальною площею 3,5 га.

Попередня кваліфікація злочинних дій фігурантів справи визначена за ч. 2 ст. 364 КК України, на зазначені земельні ділянки накладено арешт для подальшого повернення їх у державну власність.

На які тільки хитрощі не йдуть корупціонери щоб привласнити частку державного майна. Для цього залучаються різні «чорні» нотаріуси, реєстратори, які за гроші готові на все. Напевно лише запровадження «штучного інтелекту» замість реєстраторів зможе забезпечити збереження народного майна.


#СБУ #ОдеськаОбласть #портПівденний #Держгеокадастр #корупція
Поділиться в соціальних мережах: