Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Одеській митниці затримано керівників трьох митних постів

На Одеській митниці затримано керівників трьох митних постів - Корупціонер в Україні
20880
На Одеській митниці ДБР-івцями разом з поліцією та за підтримки Офісу Генерального прокурора були затримані два керівника митних постів та заступник начальника відділу митного оформлення після одержання ними хабаря

З відкритих джерел відомо, що керівник та заступник начальника відділу митного оформлення одного з митного посту Одеської митниці ДМС налагодили схему одержання хабарів від підприємств, які здійснюють імпорт вантажів морським транспортом. За безперешкодний пропуск вантажів та пришвидшення митного оформлення митники одержували 500 доларів США за однин контейнер. Злочинців затримано під час одержання чергової суми хабаря у 2100 доларів США.

Також слідчими ДБР був затриманий начальник іншого митного посту після одержання ним хабаря у сумі 1800 доларів США. Цей митник налагодив схему одержання хабарів за безперешкодне оформлення транспортних засобів вартістю 200 доларів США за кожен автомобіль.



Було проведено більше 15 обшуків у службових кабінетах митниці та за місцями проживання фігурантів кримінальної справи. За скоєне (отримання неправомірної вигоди службовою особою, ч. 3 ст. 368 КК України), затриманим митникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Як не згадати реляції посадовців, зокрема, екс керівника митниці М. Нефьодова, про швидке наведення ладу та прозорості на Одеській митниці. А потім виникають питання – чому зменшились надходження до бюджету від податків з митниці. Може все ж таки дозволити М. Саакашвілі навести лад, гірше не буде.

#ДБР #митниця #хабар
Поділиться в соціальних мережах: