Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Одеської митниці викрита чергова корупційна схема «поборів», якими обкладали імпортерів

На Одеської митниці викрита чергова корупційна схема «поборів», якими обкладали імпортерів - Корупціонер в Україні
15580
Під час отримання хабаря в сумі 500 доларів США СБУ спільно з ДБР (теруправління в м. Миколаєві) був затриманий старший державний інспектор відділу митного оформлення митного поста «Чорноморський» Одеської митниці ДФС, йому вже повідомили про підозру щодо вчинення злочину.

Правоохоронці задокументували митника разом з іншими фігурантами справи на систематичному вимаганні грошей за нестворення комерсантам штучних перешкод під час оформлення вантажів. Підозрювані встановили власну «тарифну сітку» хабарів та погрожували імпортерам, що в разі несплати хабаря будуть затягувати процес митного оформлення та безпідставно підвищуватимуть рівень обов’язкових платежів, зокрема за митне оформлення товарів — комплектувальних частин до асфальтобетонного заводу.

За місяць підозрювані заробляли до 3-х тис. доларів США, налагоджена корупційна схема проіснувала кілька місяців. Перевіряється можлива причетність до цієї корупційної схеми інших посадовців та керівників Одеської митниці та планується затримання інших митників.

Щось пороблено на Одеській митниці. Про схеми тиску з боку Одеських митників на бізнесменів журнал вже неодноразово інформував читачів.

Навіть затримання інших хабарників чомусь не впливає на загальний «корупційний» чи то корпоративний «дух» Одеської митниці. І справа звісно не в підлеглих, рядових митниках, а в самому сприйнятті керівництвом ДФС діяльності власне митниць. Як казав знаний герой радянського кіно: «За Державу прикро!»


#ДБР #СБУ
#ДФС #корупція
#ОдеськаМитниця
Поділиться в соціальних мережах: