Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

НАНУ з порушеннями передала землі «Феофанії» забудовникам на 300 млн. гривень!

НАНУ з порушеннями передала землі «Феофанії» забудовникам на 300 млн. гривень! - Корупціонер в Україні
20730
СБУ викрила високопосадовців НАНУ на незаконній передачі столичної землі під забудову вартістю понад 300 мільйонів гривень

Було встановлено, що посадовці НАНУ уклали угоди з порушенням вимог законодавства, яким передбачено обов’язкове погодження таких дій з Бюро Президії Академії, тому укладені з приватними комерційними структурами угоди на будівництво комплексу багатоквартирних житлових будинків на землях Академії наук є незаконними. Це стосується скандальних земельних ділянок, розташованих поблизу пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Феофанія». Учасники оборудки незаконно передали забудовнику земельні ділянки загальною площею 24,5 гектара у постійне користування терміном аж на 49 років. При цьому, бонусом цим ділкам стала умова в договорі, що після завершення робіт «комерсанти» мали право викупити ці ділянки у власність.

Зазначені дії підпадають під ст. 356, ч. 3 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем (умисне з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби) та самоправство (самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій).

Наразі у межах кримінальної справи правоохоронці Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві проводять обшуки у Президії НАНУ для вилучення документальних підтверджень цієї протиправної діяльності. Але про схожі випадки розбазарювання земель у Академії наук журнал вже інформував, може дослухались. Перевіряти - не перевірити, за останні кілька років багацько землиці було вкрадено й не тільки в столиці.

Судом прийнято запобіжний засіб у вигляді арешту цих земельних ділянок НАНУ. Тривають слідчі дії. Але хто поверне зрубані дерева та нанесену шкоду парку?

#СБУ #НАНУ #Феофанія
Поділиться в соціальних мережах: