Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Оформлення «мертвих душ» на ДП «Український фармацевтичний інститут якості» завдало державі збитків майже на 2 млн. грн

Оформлення «мертвих душ» на ДП «Український фармацевтичний інститут якості» завдало державі збитків майже на 2 млн. грн - Корупціонер в Україні
23850
СБУ спільно з Київською місцевою прокуратурою № 4 викрила корупційну схему привласнення бюджетних грошей за рахунок фіктивного працевлаштування співробітників до держпідприємства «Український фармацевтичний інститут якості».

За інформацією розслідування, корупційна схема була організована високопосадовцями держустанови спільно з представниками Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, а з 2019 року фігуранти справи фіктивно оформляли на роботу громадян і відповідно безпідставно нараховували їм заробітну плату. При цьому «працівників», що були формально прийняті на роботу та включені до організаційно-штатної структури держпідприємства, на роботі не з’являлися і звісно не виконували відповідні посадові обов’язки.

Під час обшуків у службових приміщеннях була виявлена документація з доказами протиправної діяльності посадовців держпідприємства. Ця корупційна схема завдала державі збитків майже на 2 млн. гривень.

Підозрюваним інкримінують дії за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), також встановлюються всі обставини злочину та інших учасників схеми.

Цій схемі дуже багато років. У такий спосіб посадовці підприємства «пристроювали» рідних та «знайомих», зокрема з Держлікслужби, а ті в свою чергу надавали преференції керівництву держустанови, така собі «легалізація» неправомірної вигоди для чиновників. Це не поодинокій випадок, тому якщо на вашому підприємстві оформлені «мертві души» можете сміливо інформувати правоохоронців.


#СБУ
#КиївськаПрокуратура
#УкраїнськийФармацевтичнийІнститутЯкості
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: