Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Посадовець Мінветеранів за призначення групи інвалідності вимагав 4,5 тис. доларів США та 250 тис. гривень

Посадовець Мінветеранів за призначення групи інвалідності вимагав 4,5 тис. доларів США та 250 тис. гривень - Корупціонер в Україні
19450
На Луганщині СБУ спіймала на отриманні хабаря довірену особу посадовця Мінветеранів.

За попередніми даними СБУ, чиновник, як представник відомства у медико-соціальній експертній комісії регіону, вимагав гроші від колишнього військовослужбовця ЗСУ, який був поранений під час бойових дій. Злочинець за 4,5 тис. доларів США та 250 тис. гривень обіцяв призначити військовому групу інвалідності та одноразову грошову компенсацію за поранення.

Щоб уникнути переслідування посадовець забажав отримання коштів здійснити через свою довірену особу, яку й було спіймано при передачі грошей. Організатору «схеми» повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). Також тривають слідчі дії для встановлення інших можливих фактів вимагання цим посадовцем грошей з інших осіб.

Скільки вже сказано про різні комісії в різних відомствах, зокрема, що це є корупційна складова при прийнятті ними рішень. Навіть призначення інших не вирішує проблему, поки органи влади будуть «закритими» структурами від громадськості. Потрібно щоб кожен бажаючий міг бути присутнім при їх роботі та винесені рішення. Та ще «деталька», щоб можна було всі рішення органів влади оскаржити, але й тут залежить в який суд звертаєшся.

#СБУ #Мінветеранів #ЗСУ

 
Поділиться в соціальних мережах: