Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Правоохоронці прийшли з обшуками до Держрибагентства – через гучну справу про Дністровський лиман

Правоохоронці прийшли з обшуками до Держрибагентства – через гучну справу про Дністровський лиман - Корупціонер в Україні
25510
За даними співробітників Нацполіції 16 вересня були проведені обшуки в структурних підрозділах Державного агентства меліорації та рибного господарства України (ДАРГ) у місті Києві та Одесі.

Причинами називають справу стосовно Дністровського лиману на Одещині, де винахідливі ділки просто посеред водойми створили ставок (так зване СТРГ або спеціальне товарне рибне господарство) та ловлять рибу незважаючи на нерест.

Довідка: створити СТРГ можливо лише на водоймах, де мешкає фауна з малоцінних риб. На цьому лимані такі дії суперечать чинному законодавству. За інформацією, яку ми отримали від співробітників Держагентства, кінцевим бенефіціаром компанії, що оформила цей ставок, є Ярослав Бєлов, колишній голова Держрибагентства.

З розповідей рибалок Дністровський лиман, в якому водиться червонокнижна риба, став осередком браконьєрства і лише завдяки протестам рибалок 2 роки тому новостворений «ставок» ліквідували. Але ділків це не зупинило, вони подали до суду та виграли апеляцію.

Місцеві інспектори на Дністровському лимані очолили незаконний вилов риби, рибалкам пропонують свій «дах», а тим хто відмовляється можуть вночі зірвати мережі та снасті. Одночасно здійснюється «переділ територій» та впливу на водоймі

Ці дії інспекторів та недобросовісних рибалок призвели до значних втрат бюджету, тобто бюджет недоотримає мільярди гривень на рік. Якщо звичайно можливо оцінити збитки, які наносяться фауні та природі браконьєрством. Журнал постійно публікує матеріали журналістських розслідувань з питань браконьєрства та корупції в Держагентстві, більш детально ознайомитись з ситуацією яка склалася можливо у статті «Хто контролює вилов риби в країні?».


#ДАРГ #корупція #ДністровськийЛіман #СТРГ #ЯрославБєлов #ОдеськаОбласть
Поділиться в соціальних мережах: