Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Пред’явлено підозру групі шахраїв, які переоформили на підставних осіб 19 квартир в Одесі

Пред’явлено підозру групі шахраїв, які переоформили на підставних осіб 19 квартир в Одесі - Корупціонер в Україні
20260
ДБР (теруправління у місті Миколаєві) повідомило про підозру 4 членам злочинного угрупування, до складу якого входили колишній оперуповноважений УДСБЕЗ України в Одеській області, діючий адвокат та двоє громадян. Фігурантам справи інкримінують шахрайське заволодіння 19 квартирами в Одесі з використанням підроблених документів та за допомогою незаконного втручання в електронні реєстраційні системи (ч. 4 ст. 190 КК України). Для цих оборудок були залученні адвокати, нотаріуси, державні реєстратори та громадяни, на яких незаконно здійснювалось переоформлення квартир.

Цими днями в місті Одеса та області було проведено 31 обшук, в ході яких виявлено та вилучено речі і документи, що містять у собі доказове значення для кримінального провадження, а також підроблені документи, незареєстровану зброю, отруйні речовини, грошові кошти та ювелірні вироби, походження яких встановлюється. У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Звісно, що такі дії не могли пройти поза увагою посадових осіб відповідних за такі дії, тому слідством встановлюється причетність інших осіб до вчинення зазначеного правопорушення.

Дивно, що тільки в Одесі такі випадки привласнення квартир. В столиці це взагалі, за останні роки, звичне явище. Невже так складно перевірити дії реєстраторів за скаргами громадян на незаконне відчуження майна громадян. Ні. Це система, яка може діяти лише з дозволу високопосадовців Мінюсту та правоохоронних органів. Може недостатньо повноважень у міністра юстиції щоб навести лад у реєстрах, так нехай скаже, громадськість завжди прийде на допомогу.

#ДБР #УДСБЕЗ #Мінюст #корупція
Поділиться в соціальних мережах: