Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Проректора одного із столичних університетів судитимуть за отримання хабаря в 224 тис. гривень

Проректора одного із столичних університетів судитимуть за отримання хабаря в 224 тис. гривень - Корупціонер в Україні
19370
«Науковий» підхід до створення корупційної схеми показав проректор одного зі столичних університетів. Він організував механізм вимагання коштів за сприяння в отриманні іноземними громадянами документів для в’їзду на територію України шляхом оформлення запрошень на навчання.

Прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Національної Поліції у м. Києві зловмисник був викритий на одержанні неправомірної вигоди у сумі 224 тис. гривень. Проректора затримали «на гарячому» у самому приміщенні університету безпосередньо після отримання ним зазначеної суми хабаря за оформлення документів для 8 іноземців. Київською міською прокуратурою скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно фігуранта справи за ч. 4 ст. 368-3 КК України. Обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті.

Цей випадок яскраво показує, як посадовці, де б вони не були, можуть «організовувати» корупційні схеми. Як глибоко корупційний «вірус» проник в суспільство. Що може завадити цьому? Лише повна відповідальність за злочин, не умовне покарання, а позбавлення волі з конфіскацією майна. Також на наш погляд, відповідальність повинна покладатись й на виконавців. Тобто не лише керівник, а й ті службовці, що виконують злочинні накази своїх керівників. Зрозуміло жоден корупціонер-посадовець сам не оформляє документи, це здійснюють його підлеглі. Але ж вони розуміють злочинність таких дій і сподіваються на «прихильність» свого керівника. У разі притягнення виконавців до відповідальності разом з корупціонером-хабарником, бажаючих виконувати злочинні накази було би значно менше.


#Прокуратура
#НаціональнаПоліція
#Київ
#Університет
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: