Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ повідомила керівнику Івано-Франківської митниці та його раднику підозру у вимаганні хабаря з експортерів

СБУ повідомила керівнику Івано-Франківської митниці та його раднику підозру у вимаганні хабаря з експортерів - Корупціонер в Україні
13610
СБУ спільно із ДБР та Управлінням внутрішньої безпеки Держмитслужби  за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру керівнику Івано-Франківської митниці ДМС України, яким було створено схему вимагання грошей від експортерів вітчизняної продукції до країн Євросоюзу.

Під час слідства та оперативних заходів, було встановлено, що посадовці Івано-Франківської митниці ДМС України вимагали з експортерів різні суми грошей, за не створювання штучних перешкод під час митного оформлення товарів. Підозру у вчиненні цих злочинів також повідомлено позаштатному раднику керівника Івано-Франківської митниці ДМС України, який виконував зобов’язання посередника під час передачі грошей.

Керівнику Івано-Франківської митниці ДМС України та його позаштатному раднику висунута підозра у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), яка  передбачає до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування, встановлюються всі обставини протиправної діяльності та інші причетні особи, задля притягнення до відповідальності. Зараз судом вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваним.


#СБУ #ДБР #УВБДМС #ОфісГенеральногоПрокурора #хабар #корупція
Поділиться в соціальних мережах: