Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ спіймала на «розпилі» на понад 100 млн. грн бюджетних коштів колишніх керівників Укртрансбезпеки

СБУ спіймала на «розпилі» на понад 100 млн. грн бюджетних коштів колишніх керівників Укртрансбезпеки - Корупціонер в Україні
19200
СБУ викрила чергову корупційну схему розтрати бюджетних коштів колишнім керівництвом Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) на понад 100 мільйонів гривень.

Слідчими СБУ встановлено, що чиновники організували оборудку ще в 2018 році через публічну закупівлю габаритно-вагових комплексів для зважування великих машин (фур). Колишні посадовці Укртрансбезпеки у змові із представниками комерційних структур придбали габаритно-вагові комплекси за вартістю, що значно вища від ринкової. Крім цього, комплектація обладнання ще не дозволяла їх використання за цільовим призначенням. Такими діями чиновники завдали державі збитків на майже 109 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях Мінінфраструктури України, Укртрансбезпеки та за адресами проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучена документація, яка підтверджує проведення цієї протиправної оборудки.

Що не розтрата на мільйони гривень, так через тендерні закупівлі чи систему «ПРОЗОРРО». Щось, на нашу думку, вже пора з цим робити, а не «пожинати» плоди реформаторських ідей.

#СБУ #Укртрансбезпека #Мінінфраструктури #ПРОЗОРРО #корупція
Поділиться в соціальних мережах: