Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрила колишніх високопосадовців Київської ОДА, які завдали державі збитків на понад 230 млн. грн

СБУ викрила колишніх високопосадовців Київської ОДА, які завдали державі збитків на понад 230 млн. грн -Корупціонер в Україні
19120
СБУ викрила оборудку з нерухомістю у столиці, яку організували колишні очільники департаментів Київської ОДА, чим завдали збитків державі на понад 230 млн. грн.

Було встановлено, що започаткували корупційну схему чотири начальники різних часів одного із департаментів Київської ОДА, для реалізації злочинних намірів вони залучили до цього посадовців комунального підприємства. Посадовці ОДА передали в оренду комунальникам будинок у середмісті столиці площею майже 2 тис. кв. метрів, при цьому з 2000 року вартість оренди цих приміщень становила 1 гривню на рік.

В подальшому фігуранти справи здавали нерухомість в суборенду різним комерсантам вже за ринковою вартістю, а орендну плату привласнювали. Проведені ревізії, перевірки та експертизи документів засвідчили ці зловживання і підтвердили збитки держави у розмірі понад 232 млн. гривень.

Чотирьом фігурантам справи інкримінують злочини, передбачені ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Наразі суд визнав винними у скоєнні злочину двох колишніх посадовців ОДА, розгляд справ інших двох ще тривають.

У межах цього кримінального провадження були викриті додаткові факти злочину щодо заволодіння бюджетними коштами колишнім очільником комунального підприємства, він підозрюється у виведенні коштів на рахунки афілійованих юридичних осіб за нібито надані послуги. Колишньому керівнику КП, нині діючому депутату однієї з міських рад Житомирщини, повідомлено про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Враховуючи, що ФДМУ тривалий час не вдавалось розробити та затвердити нормативні документи по оренді державного та комунального майна, можна сміливо казати, що факти заниження орендної плати не поодинокі. І скільки за цей період недоотримав бюджет складно навіть порахувати. Як у знаному анекдоті, «щось у філармонії потрібно міняти».


#СБУ #КиївськаОДА #ФДМУ #корупція #орендамайна
Поділиться в соціальних мережах: