Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрили та припинили схему закупівлі неякісного обладнання на Державному підприємстві ДК «Укроборонпром»

СБУ викрили та припинили схему закупівлі неякісного обладнання на Державному підприємстві ДК «Укроборонпром» - Корупціонер в Україні
18450
СБУ в Житомирській області спільно з Національною поліцією за процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, викрили та припинили схему закупівлі неякісного обладнання для виготовлення комплектуючих до української бронетанкової техніки на Державному підприємстві ДК «Укроборонпром». Своєчасні слідчо-оперативні заходи запобігли мільйонним збиткам державного бюджету.

Слідством було встановлено, що посадовець держпідприємства ДК «Укроборонпром», ще на початку 2019 року, сприяв укладенню договору з представниками підконтрольного комерційної структури на закупівлю замість сертифікованих, сумнівної якості деталей для виготовлення металевих конструкцій на бронетанковому заводі. Деталі для виготовлення металевих конструкцій були придбані у східно-азійських виробників, за цінами що були штучно завищеними. Також учасниками цієї злочинної схеми вносилися недостовірні відомості до звітної документації.

Наразі організаторам злочинної схеми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем за ч. 5 ст. 191 ККУ, у підроблення документів за ч. 3 ст. 28, ч. 3, ч. 4 ст. 358 ККУ та у легалізація грошових коштів здобутих злочинним шляхом за ч. 3 ст. 209 ККУ.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. Досудове розслідування продовжується встановлюються всі обставини злочину та інші причетні особи до нього.


#СБУ #Нацполіція #СпеціалізованаПрокуратура #Укроборонпром #бронетанковатехніка #корупція
Поділиться в соціальних мережах: