Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Ще одного посадовця Укртрансбезпеки спіймано на хабарі у 9 тис. доларів США

Ще одного посадовця Укртрансбезпеки спіймано на хабарі у 9 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
19970
ДБР (теруправління в місті Львові) затримало працівника одного з відділів Департаменту моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) при отриманні хабаря.

Чиновник зі спільниками вимагали від підприємця 9 тис. доларів США за безперешкодну видачу дозволів на міжнародні перевезення, внесення даних до книги Європейської Конференції Міністрів Транспорту на перевезення вантажів автомобільним транспортом та отримання ліцензій, а також за приховування виявлених порушень в матеріалах перевірок.

У серпні 2020 року було зафіксований факт вимагання та одержання першої частини хабаря в сумі 500 доларів США, а під час одержання другої частини в сумі 8 500 доларів США посадовець був затриманий в порядку статті 208 КПК України.

На даний час тривають обшуки в приміщенні  Міністерства інфраструктури України, а саме, в Департаменті моніторингу та інформаційно-аналітичного забезпечення Державної служби України з безпеки на транспорті (м. Київ) та за місцем проживання фігуранта, а також перевіряється причетність вищого керівництва відомства до вчинення вказаного злочину.

За отримання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 КК України) передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з конфіскацією майна.

Так обмеження рівня зарплат на період карантину посприяли злочинній діяльності чиновників чи це така сутність високопосадовців у владі. Знову викликають сумніви, що все це можливо зробити без участі та відома керівництва відомства.

#ДБР #Укртрансбезпека #корупція
Поділиться в соціальних мережах: