Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Ще одному високопосадовцю Держрезерву повідомили про підозру за розтрату зерна на 2,8 млн. грн

Ще одному високопосадовцю Держрезерву повідомили про підозру за розтрату зерна на 2,8 млн. грн - Корупціонер в Україні
19610
НАБУ разом з САП повідомили про підозру у причетності до розтрати зерна на суму понад 2,8 млн. грн в. о. начальника виробничо-технічної лабораторії філії  ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» (ДП Охтирський КХП) Державного агентства резерву України у Сумській області.

Це вже третій підозрюваний в цій корупційній схемі. До цього вже було повідомлено про підозру в. о. директора філії «Хлібна база» ДП «Охтирський КХП» Держрезерву Олегу Краснокутському та ще одному посадовцю цієї філії. В. о. директора філії Держрезерву за попередньою змовою з іншими посадовцями ДП планував здійснити відвантаження насіння соняшника без отримання дозволу у його власника, яке саме зберігалося на складах Держрезерву. Тобто збирався відвантажити зерно комерційним структурам без оплати з їхнього боку, таким чином заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 2,8 млн. грн, яке належало Держрезерву.

Дії усіх фігурантів справи кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Знайшлися «миші», які «з’їли» зерно, що зберігалось на складах Держрезерву. Звісно це тільки їх частина. Тим більше, що прокрутити таку схему без відома вищого керівництва не можливо. Але може дочекаємось та знайдуть й інших «гризунів», які присмоктались до державного майна.


#НАБУ
#САП
#Держрезерв
#ОхтирськийКХП
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: