Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Справу щодо посадовців Одеської міськради які заволоділи 131 млн. грн. НАБУ з САП скеровали до суду

Справу щодо посадовців Одеської міськради які заволоділи 131 млн. грн. НАБУ з САП скеровали до суду - Корупціонер в Україні
18270
Справа щодо заволодіння коштами територіальної громади Одеси, НАБУ за процесуальним керівництвом САП скерована до суду. Посадові особи Одеської міськради у 2016 році, спільно з приватними комерційними структурами нанесли збитки бюджету м. Одеси у 131 млн. грн.

Під час слідства було встановлено , що Одеська міськрада викупила у приватного підприємства нежитлові будівлі площею понад 6 тис. кв. м, які розташовувалися на земельній ділянці площею у 141 га. Земельна ділянка, на якій знаходилися нежитлові будівлі, перебувала у комунальній власності та планувалася для збільшення площі поховань на Одеському кладовищі «Західне». За результатами «незалежного» оцінювання вартість викупу була визначена у понад 146 млн. грн. Після отримання цих коштів від департаменту комунальної власності Одеської міськради, власники підприємства вивели та легалізували їх через низку комерційних структур. Пізніше для встановлення реальної ринкової вартості нежитлових будівль, НАБУ та САП у рамках кримінального провадження провели експертизу у державній спеціалізованій експертній установі ДНДЕКЦ. За результатами експертизи, реальная вартість нежитлових будівль на вказаній земельній ділянці, була встановлена близько 16 млн. грн., а дані, на підставі яких її визначили у 2016 році, виявляться неправдивими.

Директор департаменту комунальної власності, голова постійної комісії та керівник юридичного департаменту Одеської міськради обвинувачуються у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем за ч.5 ст. 191 ККУ.

Керівники та засновники підприємств які продовали нерухомість і були задіяні у легалізації коштів обвинувачуються у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом за ст.209 ККУ.

Оцінувач майна звинувачується у службовому підробленні за ст.366 ККУ.


#НАБУ #САП #ОдеськаМіськрада #оцінюваннямайна #корупція
Поділиться в соціальних мережах: