Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Києві за 100 тис. грн можна «отримати» дозвіл на переобладнання квартири в стоматологічний кабінет

У Києві за 100 тис. грн можна «отримати» дозвіл на переобладнання квартири в стоматологічний кабінет - Корупціонер в Україні
21190
Про «гнізда» в столиці чули багато людей, а з переобладнанням квартир в житлових будинках у магазини чи офіси стикалися напевно всі жителі міст. І законність таких дій викликає певний сумнів. Прокурори Київської місцевої прокуратури № 8 повідомили про підозру начальнику та майстру однієї з житлово-експлуатаційних дільниць у м. Києві за фактом одержання ними хабаря (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством було встановлено, що начальник ЖЕД Комунального Підприємства з обслуговування житлового фонду одного з районів міста Києва вимагав 4 тис. доларів США від приватного дантиста, який переобладнав свою квартиру під стоматологічний кабінет, за не направлення документів стосовно притягнення його до відповідальності за порушення містобудівного законодавства та надання відповідних дозволів.

Завдяки співробітникам Святошинського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві очільник ЖЕД разом зі спільником - майстром дільниці, якого керівник залучив у якості посередника, були затримані при отриманні неправомірної вигоди в розмірі майже 100 тис. грн.

Так, дійсно це «серйозний» злочин з точки зору мешканців будинку, які можуть потерпати від таких порушень, але невже це поодинокий випадок. Чи всі будівельні документи та дозволи на переобладнання квартир перших поверхів отриманні законно? Чи вже наведено закон та порядок в будівельній галузі? Це до того, чим переймаються співробітники місцевих прокуратур – «маленькими» хабарями, замість боротьби з незаконними забудовами у вигляді ЖК чи ТРЦ.

#Прокуратура
#Нацполіція
#КомунальнеПідприємство
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: