Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Києві за «недбалість» у 6,9 млн. гривень повідомлена підозра заступнику директора КП «Спортивний комплекс»

У Києві за «недбалість» у 6,9 млн. гривень повідомлена підозра заступнику директора КП «Спортивний комплекс» - Корупціонер в Україні
17120
У столиці за процесуального керівництва Київської міської прокуратури ДБР (ТУ м. Києва) пред’явило підозру заступнику директора комунального підприємства «Спортивний комплекс» за фактом службової недбалості, яка призвела до мільйонних витрат на непотрібне обладнання.

Слідством було встановлено, що в 2020 році посадовцем від імені КП «Спортивний комплекс» здійснено закупку чілерів та теплових насосів нібито для виконання робіт з реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі міста Києва по вул. Тростянецькій. При цьому, придбання цього обладнання не передбачалося проектно-кошторисною документацією з виконання робіт по реконструкції спорткомплексу.  За результатами висновків судово-будівельної експертизи попередній розмір збитків, завданих територіальній громаді столиці, становить понад 6, 9 млн. грн.

Фігуранту справи інкримінують дії за  ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Жодним чином правоохоронці не намагаються скомпрометувати мера столиці. Але на кому лежить відповідальність за злочинну «бездіяльність» КМДА, Департаменту молоді та спорту КМДА та підпорядкованих йому комунальних підприємств? Хто в Києві повинен контролювати бюджетні витрати? Що лише громада та правоохоронці? Хто отримує захмарні зарплати та не несе жодної відповідальності? Відповідь на ці питання зрозуміла всім.


#ДБР #Київськаміськапрокуратура #КПСпортивнийкомплекс #КМДА #Департаментмолодітаспорту #корупція
Поділиться в соціальних мережах: