Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Львові затримали на хабарі в сумі 73,6 тис. грн ще одного чиновника Держводагенства

У Львові затримали на хабарі в сумі 73,6 тис. грн ще одного чиновника Держводагенства - Корупціонер в Україні
19150
Пройшло лише кілька місяців з часу затримання на Львівщині хабарника з Держводагенства, як маємо ще один факт хабарництва.

Посадовець однієї з територіальних експлуатаційних дільниць Басейнового управління водних ресурсів (БУВР) річок західного Бугу та Сяну Держводагенства України був викритий співробітниками Нацполіції при отримані неправомірної вигоди в сумі 73, 6 тис. грн, які він вимагав від мешканця Львівщини.

За вказану суму посадовець обіцяв за нестворення штучних перешкод при оформленні договору оренди спецтехніки для проведення будівельних та земляних робіт, та навпаки зробити ці умови максимально «вигідними».

Фігурант справи звинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). У разі доведення посадовець може отримати строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Відсутність наочних прикладів покарання за хабарництво, породжує системну корупцію або це виникає за «сприянням» керівництва відомства. Іноді спрацьовує принцип «керівництво собі дозволяє, чому підлеглим теж не скористатись нагодою». «Чесноти» керівництва є одним з головних чинників системної корупції. Лише без відворотність покарання може зламати цю «корупційну гідру».


#Нацполіція #Львів #Держводагенство #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: