Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У столиці керівник КП «Центр організації дорожнього руху» на світлофорах «заробив» 15 млн. грн

У столиці керівник КП «Центр організації дорожнього руху» на світлофорах «заробив» 15 млн. грн - Корупціонер в Україні
14980
Печерська окружна прокуратура м. Києва пред’явила звинувачення в службовій недбалості директору комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» (ЦОДР), яка завдала збитків столичному бюджету на 15 млн. грн.

Слідством було встановлено, що протягом 2019 року між КП «ЦОДР» та підрядною організацією було укладено ряд договорів щодо будівництва світлофорних об’єктів на вулицях Києва на загальну суму 20,3 млн. грн. Проте керівник КП вступив у змову з підрядником, тому роботи були виконані не в повному обсязі та за завищеною вартістю, а отримані від КП кошти в розмірі понад 15 млн. грн були перераховані на рахунки «лівих» компаній (юридичні особи з ознаками фіктивності).

За результатами обшуків в приміщенні  КП «ЦОДР», офісі підрядної компанії та за місцем проживання осіб, які причетні до цієї схеми, вилучені документи, що свідчать про протиправні дії зловмисників.

Посадовця звинувачують за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), а очільника підрядної організації за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення майна).

Знов очільники КМДА ніби не при чому. Типу за всіма не вгледіти. Але ж завеликі зарплати чиновники КМДА отримують саме за те, що повинні контролювати витрати бюджетних коштів. 15 млн. грн це все ж таки не маленькі гроші щоб не помітити їх «зникнення», може потрібно долучити громадськість до контролю, але тоді навіщо столиці стільки чиновників.


#ПечерськаОкружнаПрокуратура #ЦОДР #КМДА #корупція
Поділиться в соціальних мережах: