Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

В лавах Нацполіції викрита масштабна схема «видачі» дозволів на вогнепальну зброю

В лавах Нацполіції викрита масштабна схема «видачі» дозволів на вогнепальну зброю - Корупціонер в Україні
35160
ДБР спільно з СБУ викрили корупційну схему з оформлення та видачі незаконних дозволів на зброю, яку організували правоохоронці, що саме відповідали за обіг зброї.

Злочинну групу організував один із очільників Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України (ДПД НПУ), для цього залучив працівників дозвільних систем ГУ Нацполіції та власників магазинів із продажу зброї. Слідчими повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України; керівнику відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи ГУ Нацполіції у Донецькій області; співробітнику відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи ГУ Нацполіції у Харківській області; засновнику та директору збройного магазину в Київській області.

Фігуранти справи поставили «на потік» оформлення та видачу громадянам дозволів на придбання та зберігання зброї різного типу. Вартість «послуги» за отримання одного дозволу становила 5-10 тис. гривень, а протягом місяця оформлювалось понад 200 таких дозволів. Також всупереч встановленому законом порядку продовжували терміни дії дозволів на зберігання та носіння зброї.

Одночасно було проведено понад 50 обшуків у службових кабінетах, за місцем проживання та у транспортних засобах учасників цієї схеми. Було вилучено дозволи на володіння і придбання зброї, особові справи власників зброї, бланки, штампи, печатки, кошти, зброю та патрони до неї.

Було задокументовано понад 800 фактів незаконної видачі дозволів на придбання різних видів зброї: мисливської гладкоствольної, нарізної, холодної, а також «травматів», які стріляють гумовими чи аналогічними снарядами несмертельної дії. Триває перевірка законності видачі ще понад 2 тис. дозволів на зброю.

Наразі зловмисникам інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, тобто за хабарництво).


#СБУ #ДБР #Нацполіція #ДПДНПУ #ДонецькаОбласть #ХарківськаОбласть #зброя #корупція
Поділиться в соціальних мережах: