Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Як нажитись на COVID-19? СБУ спитала про це в Закарпатських посадовців.

Як нажитись на COVID-19? СБУ спитала про це в Закарпатських посадовців - Корупціонер в Україні
19990
СБУ викрита корупційна схема щодо багатомільйонних махінацій з державними коштами під час закупівлі засобів індивідуального захисту для медичних установ Закарпатської області.

Слідчими СБУ встановлено, що до корупційної схеми причетні колишні та діючі посадовці Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА. Навесні цього року був проведений тендер на придбання костюмів біологічного захисту і респіраторів для лікарень регіону, задіяних у боротьбі із поширенням коронавірусної інфекції. Перемогу у торгах на 30 мільйонів гривень здобула наближена до посадовців місцева комерційна структура.

Це вже навіть не смішно, знову тендер, знову «ПРОЗОРРО» і знову прозоро. Це як в славетному анекдоті «пора щось в філармонії міняти», в нашому випадку в тендерних закупівлях.

Зрозуміло, що частину із цих коштів учасники оборудки привласнили собі через завищення реальної ринкової вартості поставленої продукції. І перевірка показала, що закуплені товари мають менший ступінь захисту, а їхнього виробника взагалі не встановлено.

Наразі за фактом розтрати бюджетних коштів розпочато провадження за ст. 191 КК України та повідомлено про підозру одному із екс-посадовцю, діючому посадовцю Департаменту охорони здоров’я ОДА, а також двом керівникам фірми-постачальника.

Також виявляються інші учасники схеми, які були задіяні в оборудці.
Немає бажання коментувати доцільність карантину, але хтось має з цього зиск і не тільки в нашій країні.

#СБУ #Департаментохорониздоровя #ЗакарпатськаОДА #COVID19 #корупція
Поділиться в соціальних мережах: