Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За незаконне вивезення 7 автомобілів «Mitsubishi Outlander» одеського митника чекає лава підсудних

За незаконне вивезення 7 автомобілів «Mitsubishi Outlander» одеського митника чекає лава підсудних - Корупціонер в Україні
19080
ДБР (теруправління у місті Миколаєві)  під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури завершило досудове розслідування стосовно головного державного інспектора одного з відділів митного поста «Чорноморський» Одеської митниці ДФС за неналежне здійснення митного контролю.

Ще в листопаді 2019 року митник неналежно здійснював митний контроль та митні формальності стосовно 7 автомобілів «Mitsubishi Outlander», не перевірив наявність поданої митної декларації та сплату відповідних митних платежів, надав дозвіл на випуск з території ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» транспортних засобів. У зв’язку з несплатою обов'язкових митних платежів державі спричинено збитки на загальну суму 1 026 089 грн.

Підозрюваного звинувачують у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), санкція цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Черговий «зашквар» Одеської митниці, про необхідність серйозної «чистки» нам повідомляли ще з часів губернаторства М. Саакашвілі, але «дешевше» було звільнити критиків ніж навести там порядок. Навіть «нові» управлінці, в особі М. Нефьодова, нічого з цим не змогли зробити. Може Одеські порти перенести в інше місце.


#ДБР
#ОдеськаобласнаПрокуратура
#митнийПостЧорноморський
#ОдеськаМитницяДФС
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: