Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За «підготовку до приватизації» готелю заступник Голови Чернігівської ОДА вимагав 160 тис. доларів США

За «підготовку до приватизації» готелю заступник Голови Чернігівської ОДА вимагав 160 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
16070
ДБР (ТУ у м. Києві) затримало заступника Голови Чернігівської ОДА та його подільника, який представлявся очільником майнового комплексу Державного комерційного підприємства (ДКП) «Готель «Слов’янський», за «сприяння» в приватизації готелю.

За попередньою інформацією слідства, зловмисник який представлявся керівником готелю, за «винагороду» у 160 тис. доларів США гарантував перемогу учаснику відкритих торгів з продажу цього ж готельного комплексу. Ці гроші призначалися заступнику Голови Чернігівської ОДА, який мав забезпечити відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні, та посадовцям ФДМУ. Ця корупційна схема забезпечила б відчуження престижного готельного комплексу за значно заниженою ціною. Для реалізації схеми фігурант справи - посередник «звів» учасника торгів з високопосадовцем.

Характеристика об’єкта приватизації: стартова ціна єдиного майнового комплексу «Готель «Слов’янський» становить понад 26 млн. грн без ПДВ; готель розташований на мальовничому березі Десни у Новгород-Сіверському.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 4. ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

У ході досудового розслідування виявляється причетність посадових осіб інших відомств, зокрема ФДМУ.

Дуже «добрий» початок «великої приватизації», такі схеми «пошуку» інвесторів були розповсюджені й раніше. Цей випадок нівелює заяви керівництва ФДМУ про свій професіоналізм в питаннях передприватизаційної підготовки об’єктів приватизації та реляції щодо забезпечення надходження коштів від приватизації до бюджету теж не відповідають дійсності. Чи причетне керівництво ФДМУ та губернатор до цієї схеми встановить слідство, але як говорять «осад залишився».


#ДБР #ЧернігівськаОДА #ФДМУ #ГотельСлов’янський #приватизація #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: