Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За привласнення 400 тис. доларів США керівництво АРМА відправлено під домашній арешт

За привласнення 400 тис. доларів США керівництво АРМА відправлено під домашній арешт - Корупіонер в Україні
17520
Завдяки ДБР відсторонено від посад та відправлені під домашній арешт Т. в. о. Голови Нацагентства України з питань виявлення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА), його заступник та начальник управління цієї установи.

Слідством було встановлено, що протягом серпня-грудня 2020 року тимчасовий очільник АРМА, його заступник та начальник управління у змові з адвокатами та фізичною особою, домовились про «виведення» коштів у сумі понад 400 тис. доларів США, які були передані в управління АРМА.

Високопосадовці на підставі підроблених судових рішень перераховували ці кошти на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного стосунку. В подальшому ці гроші розподілялись між учасниками злочинної групи.

Шістьом фігурантам справи повідомили про підозру за фактом привласнення чужого майна за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Триває слідство, в ході якого перевіряється причетність цих осіб до інших правопорушень, зокрема пов’язаних з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

Знов показові затримання, але й до цього часу маємо багато відкритих та навіть переданих до суду кримінальних справ щодо високопосадовців різних органів влади. А де «посадки», вже три весни позаду. ЗЕ-влада де обіцяне?


#ДБР #АРМА #корупція
Поділиться в соціальних мережах: