Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За сприянням ФДМУ керівництво стратегічного державного підприємства хімічної галузі ПАТ «Сумихімпром» через процедуру банкрутства нанесло державі збитків на понад 2 млрд. грн

За сприянням ФДМУ керівництво стратегічного державного підприємства хімічної галузі ПАТ «Сумихімпром» через процедуру банкрутства нанесло державі збитків на понад 2 млрд. грн - Корупціонер в Україні
18940
СБУ розкрили корупційну схему спрямовану на умисне доведення до банкрутства з подальшим відчуженням майна ПАТ «Сумихімпром» на користь приватних комерційних структур, яку організували посадовці акціонерного товариства.

Слідством було встановлені факти штучного формування менеджментом ПАТ «Сумихімпром» (контрольний пакет акцій якого належить державі в особі ФДМУ) кредиторської заборгованості шляхом залучення кредитних коштів під заставу його майна, які в подальшому витрачались на придбання у підконтрольних компаній сировини за завищеними цінами.

Крім цього, розпочата ще в 2012 році процедура санації підприємства не відповідає вимогам законодавства, навпаки сприяє подальшому нарощуванню його боргів. Такі дії керівництва ПАТ «Сумихімпром» призвели до формування боргових зобов'язань на суму понад 2 млрд. грн, зокрема з невиплати державі дивідендів та фактичного унеможливили законну приватизацію товариства.

За результатами санкціонованих обшуків за місцями здійснення господарської діяльності та проживання фігурантів справи була вилучена «чорнова» бухгалтерія та інші документи, що підтверджують протиправний характер дій посадовців. Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 КК України.

Для недопущення незаконного відчуження майна стратегічного держпідприємства судовими органами накладено арешт на майновий комплекс ПАТ «Сумихімпром». Наразі слідчі з’ясовують всіх причетних до злочинній схеми осіб.

Може «викриття» пов’язано з рішенням РНБОУ щодо Дмитра Фірташа, який через свій менеджмент до цього часу здійснює вплив на підприємство. Виникає питання чому все цей час ФДМУ (незважаючи на зміну власного керівництва) «сприяв» незаконній діяльності менеджменту товариства та не спромігся навіть змінити його?


#СБУ #ФДМУ #Сумихімпром #ДмитроФірташ #корупція #приватизаціямайна
Поділиться в соціальних мережах: