Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Зашквар. Поліцейський замість допомоги пограбував громадянина на майже 240 тис. грн не рахуючи золоті прикраси

Зашквар. Поліцейський замість допомоги пограбував громадянина на майже 240 тис. грн не рахуючи золоті прикраси - Корупціонер в Україні
19130
У столиці молодший інспектор Святошинського РВ УПО під час добового чергування з охорони громадського правопорядку пограбував потерпілого, за що ДБР (ТУ у м. Києві) пред’явило йому підозру в скоєні злочину.

Слідчими було встановлено, що у той момент, коли колеги поліціанти надавали першу медичну допомогу громадянину, який впав з електросамоката, підозрюваний на очах у власника його пограбував. Правоохоронець забрав сумку потерпілого, в якій знаходилося: 130 тис. грн; 2600 доларів США; 1135 євро; золоті вироби; банківські карти та документи. Лише сума коштів сягала 239 тис. 958 грн (в еквіваленті).

Вже після того, як потерпілий відмовився від допомоги лікарів, екіпаж поліцейських на службовому автомобілі залишив місце події, з’ясувалось, що злочинець у погонах втік з грошима та намагався позбутися сумки, як доказу. Потерпілий звернувся до інших правоохоронців, які знайшли сумку та забезпечили всю необхідну доказову базу злочину.

Правоохоронцю інкримінуються дії за ч. 3 ст. 186 КК України, тобто у грабежі (відкритому викраденні чужого майна, що завдало значної шкоди потерпілому), і санкція цієї статі передбачає позбавлення волі строком до 8 років.

Це зашквар. Поліцейський замість надати допомогу громадянину тупо пограбував його. Що далі. При відборі кандидатів у поліцію, що ніхто не перевіряє їх на доброчесність? А як же поліграф? За таку кадрову політику керівництво поліції повинно сидіти на лаві підсудних разом з такими правоохоронцями.


#ДБР #Нацполіція #корупція #грабіж
Поділиться в соціальних мережах: