Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Завершено розслідування щодо колишніх посадовців Чернігівської ОДА, які незаконно заволоділи понад 800 тис. грн державних коштів

Завершено розслідування щодо колишніх посадовців Чернігівської ОДА, які незаконно заволоділи понад 800 тис. грн державних коштів - Корупціонер В Україні
17180
Корупційну схему з привласнення державних коштів посадовими особами Чернігівської обласної державної адміністрації (Чернігівська ОДА) Нацполіція викрила ще в вересні 2020 року. Наразі за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування щодо п’ятьох учасників злочинної групи.

Схему організував колишній начальник Управління капітального будівництва Чернігівській облдержадміністрації, який в 2017 році з метою заволодіння державними коштами у великих та особливо великих розмірах, створив злочинне угрупування. До складу входили два очільники та бухгалтер, підконтрольних йому суб’єктів господарювання.

У період з 2017 по 2019 роки аби заволодіти державними коштами, виділеними на реконструкцію будівлі терапевтичного корпусу Чернігівської обласної лікарні, очисних споруд у с. Киселівка Чернігівського району, а також на експлуатаційне утримання автомобільних доріг, фігуранти справи вносили до актів виконаних робіт завідомо недостовірні відомості. Доведена причетність учасників корупційної схеми до привласнення понад 800 тис. грн державних коштів.

Підозрюваних звинувачують за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, за що їм загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Після таких «ремонтів» необхідно проводити наступні. Попередники досі «звітують» про кількість відремонтованих доріг та споруд. Але багато громадян стають свідками, як можуть виглядати дороги насправді, достатньо лише вчасно зупинити корупціонера.


#Нацполіція #Генпрокуратура #ЧернігівськаОДА #ЧернігівськаОбласнаЛікарня #корупція
Поділиться в соціальних мережах: